Relacja z Konferencji Food Forum 28 września 2024

W ostatnią wrześniową sobotę odbyło się kolejne święto dietetyki zorganizowane przez naszą redakcję. Jego tegorocznym tematem przewodnim była otyłość oraz choroby jej towarzyszące, a całą uwagę skupiliśmy na aktualnych doniesieniach naukowych oraz trendach w dietoterapii.

To już kolejna edycja Konferencji Food Forum Case Studies, podczas której na sali konferencyjne zgromadziły się wybitne osobowości oraz specjaliści w dziedzinie dietetyki.
W tym roku byli z nami m.in. prof. Ewa Stachowska, prof. Tomasz Banasiewicz, prof. Paweł Bogdański, mgr Karolina Gruszecka oraz wielu innych znakomitych prelegentów. Gościliśmy również ponad 20 partnerów, których z pełnych przekonaniem można nazwać najlepszymi na rynku dietetycznym. Nie zabrakło firm koncentrujących swoje działania na suplementach diety, książkach branżowych czy specjalistycznej diagnostyce. To właśnie dzięki ich uprzejmości każdy z uczestników mógł rozeznać się w rynkowych trendach oraz dowiedzieć się o szczegółach dotyczących nowych rozwiązań.

Jeśli mowa o uczestnikach – jak co roku zdecydowana większość zaszczyciła nas swoim stacjonarnych udziałem. Cieszymy się z tego niezmiernie, bo czas konferencyjny jest niezwykle inspirującym dniem dla całej naszej redakcji. Gościliśmy zarówno dietetyków prowadzących własną działalność i na co dzień pracujących z pacjentami, jak również studentów, dopiero rozpoczynających swoją przygodę z dietetyką. Ten fakt sprzyjał licznym wymianom doświadczeń, rozmowom i pytaniom, które docierały do naszych uszu w trakcie konferencyjnych przerw.

Konferencje Food Forum każdego roku są dla nas ogromnym wyzwaniem i przedsięwzięciem. Przygotowujemy się do nich przez kilka miesięcy tak, aby każdy – nawet najmniejszy – szczegół nie umknął naszej uwadze. Mimo tego uwielbiamy ten dzień i tak naprawdę to właśnie z niego czerpiemy największe pokłady energii na nadchodzący czas. Przy okazji każdej edycji spotykamy na swojej drodze niesamowicie inspirujących ludzi, odbywamy arcyciekawe rozmowy, poznajemy nowych autorów oraz przedstawicieli fascynujących, dynamicznie rozwijających się firm dietetycznych. Za każdym razem cieszymy się z tego, że tak wielka liczba specjalistów z całej Polski zdecydowała się nam zaufać i poświęcić swój cenny wolny czas na to, by być z nami w tym wyjątkowym dniu.

Z tego miejsca pragniemy podziękować Państwu nie tylko za obecność, ale przede wszystkim za aktywne uczestnictwo w naszych konferencjach. Za każdą rozmowę, wymianę doświadczeń czy pytanie. Każdy z Państwa jest dla nas niesamowitą inspiracją i prawdziwym motorem do dalszego działania.

Chcemy również zaprosić Państwa na kolejną edycję Konferencji Food Forum, która odbędzie się 29 marca 2025 roku w Warszawie. Tematem przewodnim będą równowaga metabliczna oraz rola osi jelitowo-mózgowej w zachowaniu homeostazy organizmu. Mamy nadzieję, że będziemy mieli okazję spotkać się kolejny raz. Do zobaczenia!